Bizim Kocaeli gazetesi: Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin...

Cumhuriyet gazetesine ve Can Dündar'a dönük suçlamalarla yeniden gündeme gelen basına dönük baskılara tepkiler devam ediyor.

Haber Merkezi

Cumhuriyet'in MİT TIR'larının taşıdığı silahlara ilişkin yayınlarının ardından hükümetin ve Tayyip Erdoğan'ın faşizan yaklaşımları nedeniyle yeniden gündeme gelen basına dönük baskılara tepkiler devam ediyor. 

Bizim Kocaeli gazetesinin tüm köşe yazıları bugün "BÜTÜN BASKILARA İNAT!.." başlığıyla ve "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin."  içeriği ile çıktı. 

"Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin." sloganı ilk kez 4 Mart 2011 tarihinde soL Haber Portalı çalışanları tarafından kullanılmıştı. 

Bu tarihte ‎25 basın örgütünün oluşturduğu ve dönem başkanlığını Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) üstlendiği Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde çok sayıda gazeteci, İstanbul ve Ankara'da Ergenekon baskınlarını protesto etmişti.

Bu vesile ile biz de yeniden tekrarlıyoruz: "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin."