Birleşik Haziran Hareketi'nin kuruluş toplantıları sürüyor

Birleşik Haziran Hareketi'nin Ankara'da 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinin kuruluş toplantıları bugün yapıldı.

Ankara

Birleşik Haziran Hareketi'nin kuruluş toplantılarından biri de bugün Ankara'da 100.Yıl ve Çiğdem mahallelerinin oldu. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik tesislerinde yapılan toplantıya mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Haziran Hareketi’nin örgütlenişi ve bundan sonraki işleyişi üzerine katılımcılara bilgi verdi. Kapitalizmin ve İslamcılığın Türkiye’yi maddi ve manevi yoksullaştırdığını belirten Taş, paylaşma, dayanışma gibi insani erdemlerin yaşayabilmesinin de tek yolunun dahi başka bir ülke yaratmak için örgütlenmek olduğunu dile getirdi. Taş, Haziran Hareketi’nin başarısının Haziran’da ayağa kalkmış ancak örgütsüz olan milyonların örgütü olabildiği ölçüde mümkün olacağını söyledi. 

Akademisyen Deniz Yıldırım, AKP’nin bir siyasal parti değil, bir rejim olduğunu vurgulayarak bu rejimin üç temel dayanağının; yağma ekonomisi, diktatörlük düzeni ve İslamcılaşma olduğunu söyledi. Haziran’ın AKP rejiminin bahsi geçen temel niteliklerine bir başkaldırı olduğunu belirten Yıldırım, kamucu, eşitlikçi, laik ve demokratik bir cumhuriyetin Haziran’ın mücadele programıyla mümkün olacağını söyledi. 

Konuşmacıların ardından söz alan bazı mahalle sakinleri, ilk defa böyle bir toplantıya katıldıklarını belirterek, merkezi bir siyasi hat oluşturulması gerekliliğini vurguladı. Toplantı, önümüzdeki Pazar yapılacak ve 100. Yıl ve Çiğdem mahalleleri meclisinin oluşturulacağı forum için yapılan çağrının ardından sona erdi.