Birleşik Haziran Hareketi'nden Nazilli'de 'Ayaktayız' paneli

Birleşik Haziran Hareketi Nazilli “Laik ve Bilimsel Eğitim için AYAKTAYIZ” kampanyasını örgütlemek için dostlarıyla bir araya geldi.

Panel ve forum şeklinde gerçekleşen toplantıya Milletvekili Hüseyin Aygün ve Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Haydar Uncu katıldı.

Hüseyin Aygün konuşmasında "BHH halen birçok başlıkta kesin bir konumlanış almış durumda değil. Örneğin seçimler başlığında BHH son sözünü söylemiş değil. Ancak kendi fikrim yaşadığımız ülkede parlamentonun tamamen işlevsizleştiğini, 3-5 kişinin temsilci olmasının bir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Şayet bir seçim ittifakı yapılacaksa ne CHP ne de HDP nin tahakkümü olmamalı. BHH mutlaka kendi sözünün söylemelidir. Gezi eylemleri ile birlikte gördük ki AKP diktatörlüğü mutlak değil, yıkılabilir. RTE sokağa çıkan milyonlardan korkmuştur. İslami hegemonyanın sarsıntıya uğradığı gördükçe daha da korkak bir hale gelmiştir" dedi.

Haydar Uncu ise, "Nasıl bir eğitim? sorusunu sormadan önce Nasıl bir toplum? sorusunu sormamız gerekiyor. İnsanların kendilerini ifade ettikleri bir toplum yaratmaları için eğitim sistemlerini de o şeklide düzenlemeleri gerekir. Günümüzde laikliğin tamamen ortadan kaldırıldığı dinci - gericiliğin hakim olduğu bir sistem dayatılmakta. Cumhuriyetin kazanımlarının elimizden alındığının farkına bugün varıyoruz. Onların istediği toplumun kalıplarına girmiş bulunuyoruz. Sorgulamayan, dinci, bilimden uzak.  Sorgulamayan insanların bugün cennet vaadi ile Orta doğuda katliam yaptıkları bir gerçek. Bu gerçekliği yıkmak için bugün laik ve bilimsel eğitim mücadelesi vermek gerekir. Bunun yanında eşitlikçi bir eğitim savunuculuğu yapmamızda önemlidir“ dedi.

Panelin ardından forum bölümüne geçildi. Katılımcıların soruları ve katkıları ile panele son verildi.