Birleşik Haziran Hareketi 'kaos oyunları' planlıyormuş

Yandaş basında art arda yayımlanan Birleşik Haziran Hareketi habeleri bugün tepe noktasına çıktı. Akşam gazetesi manşetine Birleşik Haziran Hareketi'ni taşırken "kaos oyunları" planlandığını yazdı.

Haber Merkezi

Önce Yeni Şafak gazetesi "Yeni Gezi isyanı hazırlığı" haberiyle Birleşik Haziran Hareketi'ni hedef gösterirken ardından da Star gazetesi yazarı İkram Bağcı, "Birleşik Haziran Hareketi çocukları sokağa döküyor" dedi.

Bu iki hamlenin ardından Akşam gazetesi bugün Birleşik Haziran Hareketi'ni manşete taşırken "Haziran oyunları" başlığını kullandı. "Kaos oyunları üniversiteye sızdı" diyen Akşam, kendisine servis edilen "Seçim öncesi Türkiye’de kaos yaratmak isteyen derin güçler, ilk denemelerine üniversitelerden başladı. İzmir’de bir öğrenci öldü, İstanbul’da polis her gün fakültelerdeki kavgalara müdahale ediyor. Gezi benzeri gerginlik isteyenler Birleşik Haziran Hareketi üzerinden planlar yapıyor"  ifadelerini haberde kullandı.

YANDAŞLAR NEDEN HAZİRAN'I HEDEF ALIYOR?

Birleşik Haziran Hareketi üyesi olan D. Can, "sadece üniversitelerde değil ülkenin her yerinde kaos üreten biz değil AKP iktidarıdır" dedi.

Üniversitede ülkenin bütününde yaşanan tablonun bir benzerinin yaşandığını belirten Can, şu ifadeleri kullandı:

AKP desteklediği gerici örgütlerle üniversitedeki ilericilerin üzerine yürüyor. Sene başından bu yana saldırılar sürüyor. DTCF'de silahla saldıranlar, üniversitelerde silahla gezenler AKP'nin desteklediği, örgütlediği yapılar. Karanlık odak aranacaksa bu ülkeyi yönetenlere bakmak gerekiyor. Onun uzantısı faşist ve gerici örgütler üniversitelerde saldırmaya devam ediyor. Birleşik Haziran Hareketi bu ülkeyi aydınlığa çıkarmak için mücadelesini sürdürüyor. Öğrenciler hırsızı, katili kovalamaya devam edecek. Bu yüzden AKP ve yandaşlar rahatsız olmaya devam edebilir.