Binlerce öğrenci sıra bekliyor ama... KYK'da 'Ak Gençler' kriteri!

KYK’ya bağlı yurtlara yerleşebilmek için binlerce öğrenci sıra beklerken AKP referanslı öğrencilere kapılar sonuna kadar açıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara ihtiyaç sahibi öğrenciler yerine AKP referansı olan öğrenciler yerleştirildi.

Taraf'ta yer alan habere göre, yutlarda kalmak için asilden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden boş kalan binlerce kontenjan için yedek listedeki öğrencileri almak yerine farklı bir uygulamaya gidildi. AKP teşkilatlarınca belirlenen KYK yurtlarında kalacak öğrenci isimleri kurumun bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda toplandı. Ardından da bu torpilli öğrenciler liste liste KYK Bölge Müdürlüklerine bildirildi. Yedek listeden kayıt sırası bekleyen ihtiyaç sahibi mağdur öğrenciler yerine, bu öğrenciler “misafir öğrenci” adı altında yurtlardaki boş yataklara alındı.

Mevzuata göre normalde başını sokacak yer bulana kadar en fazla 10 gün yurda misafir olarak alınabilecek öğrenciler süresiz olarak yurtlara yerleştirildi. Misafir öğrencilere de ilk defa bu yıl beslenme yardımı yapılması karara bağlandı. Böylece yurda yerleşen torpilli öğrenciler aylık 220 TL (2015 yılında aylık 240 TL) beslenme yardımından da yararlandırıldı.