Binali Yıldırım’ın katılacağı tören için okullardan takviye istendi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacak Gebze-Darıca insansız metro hattının açılış törenine her sınıftan 20 öğrencinin katılması istendi. soL’a konuşan bir öğretmen kendisine ‘katılımı zorunlu tutun, kimse gelmiyor’ denildiğini aktardı.

Haber Merkezi

Bugün TBMM Başkanı Binali Yıldırım Gebze-Darıca insansız metro hattının temel atma törenine katılacak. Törene katılımı sağlamak üzere okullardan öğrenci getirmeleri istendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bütün okullara yazı göndererek temel atma törenine katılım sağlamalarını istediği öğrenildi.

soL’a konuşan bir ilkokul öğretmeni, okullarında beden eğitimi dersine giren ve ücretleri belediye tarafından karşılanan branş öğretmeninin kendisini arayarak “temel atma törenine her sınıftan 20 öğrencinin götürüleceğini, belediye tarafından otobüs tahsis edildiğini ve katılan her öğrenciye ücretsiz çocuk oyunu bileti verileceğini” söylediğini aktardı. Katılımın zorunlu olup olmadığını sorduğundaysa branş öğretmenin yanıtının “Zorunlu tutun, kimse gelmiyor” olduğunu söyledi.