Binali Yıldırım, Cuma içten'i 'eleştirdi': İzmir, evladı fatihanın gelip yerleştiği kenttir

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sosyal medya hesabından paylaştığı "İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek," mesajlarına "İzmir 81 ilimizin hatta Balkanlar'ın evladı fatihanın gelip burada yerleştiği bir kenttir." sözleriyle karşılık verdi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı Konak Tüneli'nin önünde, A Haber'e canlı yayına katılan AKP İzmir Milletveki Binali Yıldırım, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Twitter hesabından yaptığı "İzmir, Haşhaşilerin başkenti. CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek" yorumlarına katılamadığını söyledi.

Cuma İçten'in sözlerini doğru bulmadığını söyleyen Yıldırım "Sosyal medyada öyle bir hastalık oldu ki çok güzel çok hızlı iletişim kuruyorsunuz ama yaptığınız bir hatanın da aynı hızla yayılmasının önüne de geçemiyorusnuz. 'Pardon', 'özür dilerim' deseniz de olmuyor. Cuma İçten'in İzmir'i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur. İzmir 81 ilimizin hatta Balkanlar'ın evladı fatihanın gelip burada yerleştiği bir kenttir. İzmir Türkiye'nin bir özetidir. İzmir'in bir özelliği de nereden gelirseniz gelin sizi en geç 1.5 yıl içinde İzmirli yapıyor. İzmirli ortak kültürünü oluşturuyor. İzmir'le ilgili değerlendirmeler çok isabetsiz. Hiçbir İzmirli bunu kabul etmiyor." ifadelerini kullandı.