Bilkent Üniversitesi'nde İç Güvenlik ve 1 Mayıs Konferansı

Bilkent Üniversitesi'nde Bilkent LIFE, BSP ve Komünist Gençlik tarafından düzenlenen konferansta Hukukta Sol Tavır Derneği kurucularından Ali Rıza Aydın konuşmacı olarak bulundu.

Bilkent Üniversitesi'nde, Hukuki ve Sosyal Aydınlanma Kulübü(LIFE), Bilkent Siyaset Platformu(BSP) ve Komünist Gençlik tarafından ortaklaşa düzenlenen "1 Mayıs ve İç Güvenlik" konferansı, Hukuta Sol Tavır Derneği kurucularından Ali Rıza Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansta 1 Mayıs günü ülkede hakim olan polis terörü ve iç güvenlik yasasının toplumsal muhalefetle ilişkisi üzerine konuşan Aydın; "İç güvenlik yasasının neden 2014 Türkiye'sinde çıkarıldığını tartışmalıyız. Bu sorunun cevabını diğer ülkelerdeki örneklere baktığımızda, ekonomik ve toplumsal ilişkilerde arıyoruz. Başta ABD olmak üzer epek çok ülkede finansal krizler yaşanıyor ve 3. dünya ülkelerinin kapitalizmleri kendilerini devam ettirecek araçlar arıyor" şeklinde konuştu.

Aydın, 2013 Haziranını görmüş Türkiye Cumhuriyeti'nin de kendince bu konuya özel önlemler alma çabasının İç Güvenlik yasasıyla görüldüğünü belirtti.