Bilkent Üniversitesi öğrencileri tepkili: Burs miktarıyla oynandı, kurtlu ve vidalı yemeğe zam geldi

Bilkent Üniversitesi kapsamlı burslarla ilgili prosedürde değişikliğe giderken, öğrencilerin aldığı burs miktarları arasında fark oluştu. Üniversite öğrencileri bu duruma tepki gösterirken, yemekhane fiyatlarına da zam geldi. Öğrenciler daha önce kurt, plastik ve vida çıkan yemeklerden şikayet ederken, bir de zam gelmesine tepkili.

soL - Ankara

Bilkent Üniversitesi tarafından üniversite giriş sınavında yüksek başarı göstererek okula kayıt olan öğrencilere sağlanan kapsamlı burslarla ilgili prosedür, 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle okulun eski öğrencilerinin aleyhine olarak ve gerekçe göstermeksizin değiştirildi. 

Burs kapsamında öğrencilere sağlanan mali desteğe yapılan zamlar, 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle kapsamlı burslu öğrenim gören öğrencilerin okula kayıt yılına göre değişecek. Örneğin 2017 senesinde kapsamlı burslu olarak okula kayıt yaptıran bir bölüm öğrencisi ile 2018 senesinde aynı burs ile aynı bölüme kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci burs kapsamında sağlanan ödentiden aynı miktarda yararlanamayacak.

Okulun web sitesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında kapsamlı burs miktarının 900 lira olaracağı açıklanmasına rağmen, 2018 yılı öncesinde kayıt yaptıran kapsamlı burslu öğrencilerin burslarına yapılacak zamdaki orantısal düşüş burs yatımından önce üniversite tarafından duyurulmadığı için, kapsamlı burslu öğrenciler prosedürdeki değişikliği bursun yattığı gün farketti. Bekledikleri miktarın hesaplarına yatırılmadığı burslu öğrenciler, burs zamlarındaki prosedür değişikliğini eleştirdiler.

Öğrenciler, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle kendini gösteren yaşam pahalılığ ile, kurdaki artış nedeniyle yükselen kitap fiyatlarına rağmen üniversitenin 2018 yılı öncesi okula giren öğrencilerin bu sene giren öğrencilerle kitaplara aynı parayı vereceğini göz önünde bulundurmadığını" belirttiler.

Öğrencilerin rektörlüğe attıkları mailler sonucunda okul web sayfasında burslarla ilgili olan sekmede bulunan açıklamada yer alan miktar açıklamasındaki 900 TL'nin yanına parantez içerisinde "2018 girişliler" için ibaresi eklendi.

KURTLU VE VİDALI YEMEĞE ZAM
Bilkent Üniversitesi'nin tabldot yemeklerini çıkaran ve birçok öğrencinin karnını doyurduğu Bilkent Holding bünyesindeki Bilintur Catering Center geçtiğimiz sene 4,90 TL olan yemek fiyatını 5,50 TL'ye çıkarttı. Fiyattaki artışa rağmen öğrenciler arasında rahatsızlık uyandıran, yemeklerden çıkan solucan, plastik parçaları ve vidalar paylaşılmaya devam ediyor.

Öğrencilerin paylaştıkları fotoğraflar:

ERDOĞAN'IN POLİTİKA KURULUNDA

Bilkent Rektörü ve Bilkent Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Atalar geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı Politika Kurulu'na yapılan atamalarda Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'na atandı.