Bilişime merak sardı!

Kendisini hâlâ yasamanın başı zanneden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilişim alanında üç aşamalı plan hazırladı. Havuz medyası bu haberi, Cumhurbaşkanlığı Yasası'nda hiçbir yasal değişiklik yapılmamasına rağmen, “Cumhurbaşkanlığı’nın yapısının değişmesiyle birlikte” diyerek verdi!

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilişim sektörüne merak sardı. Anayasa’nın 104 ve 15’inci maddelerinde tanımlanan Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri arasında bulunmamasına rağmen Erdoğan, üç aşamalı bir bilişim projesini başlattı. Projenin aşamaları parlak beyinlerden istifade etme, öğrencilere yazılımı sevdirme ile kamu ve özel sektör işbirliklerinden oluşuyor.  

YAZILIM, E-GİRİŞİM, BİLİŞİM

Yürütmenin başındayken başlattığı Fatih Projesi, tablet bilgisayar ve akıllı tahta gibi projeleri çöken Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı makamında bilişim sektörüne ilgisi sürüyor. Erdoğan, Türkiye'nin bilişim alanında sıçrama yapması iddiasıyla bir plan hazırladı. Erdoğan, dünya çapında bilişim uzmanları, programcılar ve yazılımcılar yetişmesi için özel bir projeyi hayata geçirecek. Cumhurbaşkanı, yazılım, e-girişim ve bilişim teknolojileri alanlarının yıldızları ile bir araya gelecek. Türkiye'nin bu alanlardaki sorunlarını ve yapılması gerekenleri dinleyecek. Özel sektör ve kamunun bu alana ilgisini artıracak adımları belirleyecek. Gelecek nesillerin bu alana ilgisini artırmak için öğrencilerle bilişim şenliklerinde bir araya gelecek. Erdoğan bu şenliklerde, Türkiye'yi bilişim ve yazılım alanında sıçrama yapması için öğrencilerle birlikte program ya da oyun komutu yazacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN YAPISI DEĞİŞTİ Mİ?

Havuz medyasının gazetelerinden Sabah, bu haberi “Cumhurbaşkanlığı'nın yapısının değişmesi ile birlikte, her alanda çalışan ve projeler üreten bir yapı sağlandı” cümlesiyle duyurdu. 2014’ün Ağustos ayında cumhurbaşkanının değiştiği ancak “Cumhurbaşkanlığı yasasının değişmediği” Türkiye’de, Sabah’ın haberde kullandığı bu cümlenin ne anlama geldiği anlaşılamadı. Anayasa’da cumhurbaşkanının görev ve yetkileri 104’üncü maddede, sorumluluk ve sorumsuzluk hali 105’inci maddede yer alıyor ve bu yasaların hiçbirinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.