Bilal’in yasa dışı İzmir toplantısı Meclis gündeminde

Hiçbir resmi sıfatı ve görevi olmadığı halde İzmir’de imam hatip lisesi müdürlerini toplayan ve İzmir Valisi’nin de katıldığı toplantı soru önergesiyle TBMM gündemine geldi

Ahmet Çınar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın hiçbir resmi görevi ve sıfatı olmadığı halde İzmir’de imam hatip lisesi müdürleri, AKP milletvekilleri ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’la gerçekleştirdiği toplantı, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam tarafından TBMM gündemine getirildi.

Çam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede şu soruları yöneltti:

Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir? İmam Hatip müdürlerine hangi sıfatla böyle bir toplantı çağrısı yapabilmiştir?

Katılan okul müdürleri bakanlığınızdan izin almışlar mıdır?

İzin alınmamış ise, toplantıya izinsiz katılan okul müdürleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Milli Eğitim Bakanı olarak, bu toplantılarda alınan kararlar hakkında bilgilendirilmekte misiniz?

Milli Eğitim bakanı olarak siz, Bilal Erdoğan ile imam hatip okulları ve eğitim sistemi ile ilgili fikir alış verişinde bulunmakta mısınız? Milli eğitim politikalarına birlikte mi karar veriyorsunuz?

1 milyon öğrenciyi imam hatip okullarına gönderecek sistemi kurmayı hedeflediğini belirten Bilal Erdoğan’a hangi alanlarda destek olmaktasınız? Bu çalışmaların amacı ‘Kindar Nesil’, ‘Erdoğan Nesli’nin inşa edilme projesi midir?

İzmir Valisi hangi sıfatla ve görev tanımı çerçevesinde böyle bir toplantıya katılmıştır, bu toplantıya katılmak için bakanlığınızdan izin almış mıdır?

İzin almış ise gerekçesi nedir? Almamış ise Sayın Valiyi görevden almayı düşünüyor musunuz?

Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir ve valiye davet göndermiştir?

Basına kapalı olarak yapılan bu toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Bakanlığınıza, bu toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi verilmekte midir?