Bilal Erdoğan Diyarbakır’da okul müdürlerine imam hatipleri anlatmış

Bilal Erdoğan geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da yaptığı toplantıda okul müdürlerine imam hatip liselerine duyulan ihtiyacı anlatmış.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da il genelindeki imam hatip okulu müdürleriyle toplantı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imam hatip liselerine duyulan ihtiyaç konusunda ayrıntılı bir konuşma yaptığını ve eğitimcilerden katkı istediğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirdiği performans sisteminin yeni mağdurlar yaratacağını savunan Eyigün, Bilal Erdoğan’ın ziyaretini organize eden "eğitimci" sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının ise ümit verdiğini söyledi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi olan Bilal Erdoğan, geçen cuma günü sabahı, kardeşi Sümeyye Erdoğan’la birlikte Diyarbakır’a gelip, bir dizi ziyarette bulunmuştu. Vali Yardımcısı Mehmet Demir’in de eşlik ettiği Bilal Erdoğan, Dicle Üniversitesi’ni ziyaret etmiş, daha sonra kentteki imam hatip liselerinin müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı yapmıştı.

Toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da katılmıştı.

Diken’in haberine göre Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Söz Gazetesi’ndeki,"Bilal Erdoğan, İmam Hatipler ve Diyarbakır İçin Yeni Fırsatlar" başlıklı yazısında bu toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bilal Erdoğan, imam hatip liselerine duyulan ihtiyaç konusunda ayrıntılı bir konuşma yaptı ve bu okullarda eğitimin daha kaliteli hale gelmesi için eğitimcilerin katkılarını istedi” diyen Eyigün, sivil toplum kuruluşlarının eğitim konusuna sahip çıkması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunu işin içine katmalarını "Diyarbakır ve eğitim adına sevindirici bir gelişme" olarak yorumladı.