Beykoz'da otobüs devrildi: 10 yaralı

İstanbul Beykoz'da halk otobüsü devrildi, 2'si ağır 10 kişi yaralandı.

Beykoz'da, Kavacık-Anadolu Kavağı seferini yapan halk otobüsü, frenin patlaması sonucu devrildi. Kazada 2'si ağır yaklaşık 10 yolcu yaralandı. Bazı yaralı yolcular uzun süre olay yerinde ambulans bekledi.

Kaza saat 15.00 sıralarında, Anadolu Kavağı'na inen yol üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye, yolcu ile dolu halka otobüsünün rampadan aşağı inerken freni patladı. Kontrolden çıkan otobüs önce yol kenarındaki toprak alana çarptı, daha sonra yol üzerine devrildi. Kazayı gören vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay mahallinde gelen itfaiye ekipleri ilk olarak otobüsün altında kalan 2 yolcuyu kurtardı. Diğer yolcular ise vatandaşların yardımı ve kendi imkanları ile otobüsten çıktı.

Olay yerine gelen ilk ambulanslar durumu ağır olanları hastaneye kaldırdı ancak uzun süre başka ambulans gelmeyince, bazı yolcular duruma tepki gösterdi. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular, yaralı iki yolcuyu aşırı sıcaktan korumak için battaniye açtı. Sağlık ekipleri yaralılara battaniyenin gölgesinde müdahale etti.

Yolcular, kaza sonrası 2 yolcunun ağır yaralandığını diğerlerinin durumunun çok ciddi olmadığını söyledi. Bazıları, olay yerine ambulansın geç geldiğini belirterek, duruma tepki gösterdi. Polis de olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.