Beşir Atalay: Biz CHP'yi değiştirdik, bundan memnunuz

AKP Van milletvekili adayı Beşir Atalay, "Aslında biz CHP'yi değiştirdik. AK Parti'nin politikaları ve Türkiye'de izlediği siyaset tarzı CHP'yi epey değiştirdi ve bundan memnunuz" dedi.

 

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Atalay, "Beyannameniz CHP'nin bir taklidi olmakla suçlanıyor" sorusuna "Biz hesabımızı kitabımızı iyi yaparız. CHP'ninkinde 150 milyarı tutan vaatler var. Aslında biz CHP'yi değiştirdik. AK Parti'nin politikaları ve Türkiye'de izlediği siyaset tarzı CHP'yi epey değiştirdi ve bundan memnunuz. CHP kronik statükocu gündemlerinden kurtuldu" dedi.

AKP'li Atalay, çözüm sürecinde valilere ''Operasyon yapmayın'' şeklinde bir talimat gidip gitmediğine ilişkin ''Hayır öyle bir şey yok. Biz hep şöyle söylemişizdir. Kamu düzeni çözüm sürecinin alternatifi değildir. İkisi birden yürüyecektir. Hiçbir yerde ne sözlü ne yazılı öyle bir şey yok. Olamaz da. Ama o dönemde şunlar yapıldı. Yaylalar vesaire daha özgür alanlar bazı vatandaşların daha rahat hareketi o yönde tedbirler alındı yaylalar yasak alanlardı oralar açıldı hayatı normalleştirme yönünde o tür tedbirler alındı" yanıtı verdi.

'HDP TEMEL GÜNDEMİMİZ DEĞİL'

Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

"Çözüm süreci iyi bir proje. Karşı tarafın istismarı oldu. Tam o sırada Suriye olayı bölgeyi çok etkiledi. PYD, aslında PKK'nın bir parçasıdır. Oradaki gelişmeler Esad yönetiminin Türkiye'ye dönük hem militan ve hem silah sevkiyatındaki rolü bunların hepsi düşünülecek. Kobani olayları... Çözüm sürecini esas tıkayan 6-7 Ekim'dir. Esas terör örgütünün HDP'nin çözüm sürecine darbesi 2014'ün 6-7 Ekim olaylarıdır. Sonra Suruç olayları polislerimizle ilgili sabah uyurken gidip onları şehit etmeleri. HDP bizim temel gündemimiz değil. 7 Haziran'la şu geldiğimiz tarih arasında HDP öyle iyi bir demokrasi sınavı vermiş sayılmaz."