Beşiktaş, Lucescu'yla anlaştı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Mircea Lucescu ile anlaştığı açıklandı.

Beşiktaş'ta sezon sonu yolların ayrılacağı Slaven Bilic’ten boşalacak teknik direktörlük koltuğuna Mircea Lucescu’nun getirilmesi kararlaştırıldı.

Shakhtar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov’un transfere onay vermesi halinde Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Lucescu olacak. 

Vatan'ın haberine göre, önceki gün sabah ilk uçakla Rusya’ya giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ı 100. yılda şampiyon yapan tecrübeli teknik adamla görüştü. Lucescu'ya kulübün durumu, yapımı süren stat, UEFA ile imzalanan yapılandırma anlaşması ve futbol takımının bütçesi gibi konularda detaylı bilgiler veren, şartları anlatan Orman, yapabilecekleri son teklifi sundu. 69 yaşındaki hocaya başarı primleriyle birlikte toplam 4 milyon dolara ulaşan, yıllık garanti 2.5 milyon dolar önerdi. 

ONAY BEKLİYOR

Lucescu, bu teklife “Ben Beşiktaş’a gelirim. Büyük bir zevk ve keyifle çalışırım. Ancak Shakhtar Donetsk’le devam eden bir sözleşmem var. Bu nedenle benim ‘Tamam’ demem yetmiyor. Sizin, kulübün başkanı Rinat Akhmetov’la görüşüp onu ikna etmeniz gerekiyor” dedi.  

Orman da dün Moskova’da Akhmetov’la bir araya geldi, Lucescu’nun ayrılmasına izin vermesini istedi. Bu görüşmelerin önümüzdeki günlerde de tekrarlanacağı öğrenilirken Akhmetov’un ikna edilmesi halinde imzaların atılacağı ifade edildi.