'Berkin Elvan'ı kimin vurduğunu ortaya çıkaracak önemli bir veriye ulaşıldı' iddiası

Uzun süredir en ufak bir adım atılmayan Berkin Elvan soruşturmasında Berkin'in hangi silahtan çıkan gaz kapsülüyle vurulduğunu ortaya çıkaracak önemli bir veriye ulaşıldığı ileri sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Elvan'ın hangi gaz silahından çıkan fişekle yaralandığı ve bu gaz silahını kimin kullandığını ortaya çıkaracak önemli bir veriye ulaşıldığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada, İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nın çözümlediği Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) kamerasının görüntüsünde, Elvan'ın vurulduğu sokakta, başka bir mağdurun da polislerce atıldığı belirtilen gaz fişeğinin etkisiyle yere düşüp yaralandığı ortaya çıktı.

Görüntüler üzerinde bir süre çalışan laboratuvar görevlileri, daha önce görülmeyen bir ayrıntıya dikkati çektikleri analiz sonuçlarını soruşturma savcılığına yaklaşık 10 gün önce teslim etti.

AA'nın haberine göre, Jandarma görevlilerinin, bizzat gelip savcıya teslim ettiği görüntü analiziyle ilgili ayrıca soruşturma savcısına brifing verdikleri ve bu görüntüleri izlettikleri kaydedildi. Söz konusu kayıtlarda, Elvan'ın vurulduğu sokakta, karşı tarafta başka bir kişinin de aynı anda olmamakla beraber kısa süre içinde kendisine gelen bir gaz fişeğinin etkisiyle yere düştüğünün görüldüğü belirtildi. Görüntüye yansıyan ve yüzü net görünmeyen bu kişinin, düştükten sonra hafif yaralanmanın etkisiyle kalkıp olay yerinden ayrıldığının tahmin edildiği dile getirildi.

Savcılığa ulaştırılan bu yeni görüntü sayesinde gaz fişeğinin etkisiyle düştüğü görülen diğer mağdurun teşhis edilmesi durumunda, şüphelerin yoğunlaştığı 2 polisten hangisinin, Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz bombası fişeğini attığını ortaya çıkarabileceği düşünülüyor.

Soruşturma savcılığının, görüntülerde yere düştüğü görülen kişinin ortaya çıkması için araştırmalarını genişleteceği ve tanık olarak bilgisine başvurduğu kişileri yeniden bu mağdurla ilgili bilgi almak üzere savcılığa çağıracağı öğrenildi. Bu arada, soruşturma sürecinde tanık olarak dinlenilen bir kişinin savcılığa, "olaylar sırasında dizinden hafif şekilde yaralandığı" beyanında bulunduğu da belirtilirken, görüntülerde düştüğü görülen mağdurun, beyanda bulunan tanıkla aynı kişi olabileceği tahmini üzerinde durulduğu ifade edildi.

 

Daha önce tanık olarak dinlenilen bu kişinin de savcılığa yeniden çağrılacağı aktarıldı.