Bayrampaşa'daki patlama: Ne yeri ne kaç kişinin zarar gördüğü belli

İstanbul'un en işlek bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın kaynağı olan parça tesirli bombanın, sebep olduğu zarar hakkında çelişkili ifadeler bulunuyor.

Haber Merkezi

Gün boyunca trafik yoğunluğuyla bilinen İstanbul Bayrampaşa'da, akşam saatlerinde işlek bir yolun kenarında şiddetli bir patlama yaşandı.

Patlamanın ardından önce can kaybı yaşandığı belirtildi, sonra yaralı sayısı hakkında çeşitli iddialar yer aldı.

NE YERİ BELLİ NE KAÇ KİŞİNİN YARALANDIĞI

Bir başka çelişki ise, patlamanın tam olarak nerede yaşandığıydı. Ajansların tamamı bu konuda da birbirini tutmayan haberler servis etti.

İstanbul Valisi ile Bayrampaşa Belediye Başkanı'nın açıklamaları arasında da tutarlılık bulunmuyor.

Patlamanın hemen sonra "1 ölü, 1 yaralı var" diyen Habertürk, bir süre sonra haberini "1 yaralı var" şeklinde düzeltti. NTV ise, olayda en az 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Vatan gazetesi, "Patlamanın kaynağı trafo" bilgisi geçerken; Habertük, "Yol kenarına bırakılan boru tipi bomba" bilgisini paylaştı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'e göreyse, bariyerlerin önüne bırakılan bir bomba, beş kişiyi yaraladı.