Baykal: Levent Gök, MHP'li Halaçoğlu ile görüştü; 'destek' cevabı aldı

CNN Türk'te konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile görüştüğünü söyledi.

Haber Merkezi

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

O sorular arasında en dikkat çeken kısım MHP-CHP arasında yapılan "Baykal'a destek" görüşmesiyle ilgili konuşmalar oldu.

Konu ile ilgili konuşan Baykal, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile görüştüğünü söyledi. Baykal bu görüşmede Halaçoğlu'nun MHP olarak kendisine destek vereceklerini söylediğini de belirtti.

HALAÇOĞLU'NDAN ANINDA YANIT
Baykal'ın sözleri üzerine canlı yayına bağlanan Yusuf Halaçoğlu,bu iddiayı yalanladı.  Halaçoğlu "Benim hiçbir şekilde Levent Gök'e, sayın başkanımızın grubu serbest bırakacağımız yönünde bir açıklamam olmamıştır. Evet sayın Gök ile görüşmemiz olmuştur. Biz bu görüşmede adayımızın Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledim. Sayın Gök'e de Devlet Bahçeli bey ile görüşmesini tavsiye ettim" dedi.

Bunun üzerine Levent Gök de programa katıldı. Gök, "Bahçeli'nin son tur ile ilgili yaptığı açıklama sonrası biz de bir arayışa giriştik. Hatta HDP de bu arayışa girdi. Ne yapabiliriz arayışına girdik. Halaçoğlu, Genel Başkanlarının açıklamasını iyi okumadığımızı söyledi. HDP'nin Deniz Baykal'a desteğini açıklaması halinde kendilerinin Deniz Baykal'a oy vermeyeceklerini belirttiğini söyledi. Ben de bunun üzerine HDP ile görüştüm. MHP'nin bu hassasiyetini anladıklarını belirttiler. Ben de bütün bu görüşmelerin sonucunda ortaya çıkan tabloyu aktardım." ifadelerini kullandı.