Başbakan Davutoğlu: AKP olmadan siyaset şekillenemez

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmadan başlıklar:

AKP'nin 13 yıllık döneminde özgürlük alanları genişletilmiş, olağanüstü hamlelere öncülük etmiştir.

AKP olmadan siyaset şekillenemez. 

Birileri Erdoğan, Davutoğlu, AKP karşıtlığı üzerinden siyaset algı operasyonları yapabilir, ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetkiyle yapılır.

Hükümet görüşmeleri konusunda açık, ilkeli tutumu bundan sonra da devam ettireceğiz. 7 Haziran sonrası milli iradenin verdiği hükümet ortaklığı mesajının gereğini yapacağız.


 Hem DEAŞ hem PKK üzerinde yapacağımız çalışmaları yürütürken, üçüncü maşa ortaya çıktı. İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapmaya kalktılar. O zaman zihnimizde aylardır zaten her türlü senaryoya hazırlıklı olan güvenlik görevlilerimize talimat verdim.

Ama bardağı taşıran son damla, bir gün sonra 22 temmuz’da bir sabah erken bir vakitte, içişleri bakanımızın aramasıyla geldi. İki polisimiz Ceylanpınar’da gece uyurken enselerinden vurulurken şehit edildiler.

Dün hala barıştan söz eden HDP sözcüleri var ya, bunun hesabını versinler. Verecekler, verecekler… Çatışmasızlık diyorlar ya… Polislerimiz çatışma fırsatı bulamadan şehit edildiler.

HDP tahrik edici üslupla, AK Parti IŞİD ile işbirliği yapıyor dedi.  Haddini bilmez bu eşbaşkanlardan biri bütün bu oyunlar diyor saray gladyosunun eseridir diyerek, cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Buradan sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir makamdır.

Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız terör gladyosunun.