Barış Derneği: Musul’a asker gönderilmesi kabul edilemez

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı bir birliğin "eğitim ve toplanma amacıyla" Musul'un Başika bölgesine gönderilmesine Barış Derneği'nden tepki geldi. Barış Derneği tarafından yapılan açıklamada "Musul’a asker gönderilmesi kabul edilemez" denildi.

Barış Derneği, Musul'un 25 kilometre yakınlarında bulunan Başika bölgesine 20-25 tank ve 150-200 komandonun "eğitim ve toplanma" amacıyla gönderilmesine tepki gösterdi.

Barış Derneği tarafından yapılan açıklamada "Askeri birlikler, iddia edildiği gibi “peşmergeyi eğitim” amaçlı gönderildiyse, tankların başka bir ülkede ne işi vardır?" soruları sorulurken "Emperyalizmin planları dahilinde ülke dışında bulunan bütün askeri birlikler de derhal ülkeye dönmelidir" denildi.

Barış Derneği tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Musul’a asker gönderilmesi kabul edilemez
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Musul’a komando birliği ve 20-25 tank gönderdiğine ilişkin bilgiler, sınırlarımızın hemen ötesindeki savaş ortamına Türkiye’nin yeni bir müdahalesi anlamına geliyor. Bu kararı veren AKP hükümeti, bu adımla, Irak ve Suriye üzerinde geliştirilen emperyalist planların bir parçası olmaya devam ediyor.
 
 Bu adımla Türkiye savaş ortamında cüretli davranıyor ve pozisyon tutuyor. AKP hükümeti NATO'nun Rusya karşıtı ağırlık arttırımına gittiği koşullarda önlerinin açık olduğunu gördü. Rus uçağının düşürülmesinde olduğu gibi, savaş kışkırtıcısı maceracı rolünü Türkiye üstlenmiş durumda. 
Bu kararın herhangi bir haklı gerekçesi yoktur. Askeri birlikler, iddia edildiği gibi “peşmergeyi eğitim” amaçlı gönderildiyse, tankların başka bir ülkede ne işi vardır?
 
AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde neden yeniden iktidara getirildiği bu kararla bir kez daha anlaşılmaktadır. AKP hükümeti bir savaş hükümetidir. 
Musul’a gönderilen askeri birlikler derhal geri çekilmelidir. Emperyalizmin planları dahilinde ülke dışında bulunan bütün askeri birlikler de derhal ülkeye dönmelidir.