Barış Derneği: Kanlı politikalara son verilmelidir

Barış Derneği, bugün Ankara'da yaşanan katliamla ilgili bir açıklama yayımladı. Barışseverler, "Barış sözcüğünü duymaya bile tahammül edemeyen AKP iktidarı, kanlı politikalarını sürdürmek için hiçbir aracı kullanmaktan kaçınmamaktadır" dedi.

Haber Merkezi

Ankara'da onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırı üzerine Barış Derneği bir açıklama yayımladı.

Barışseverler, "Olayın faili kim olursa olsun, saldırının temelinde AKP'nin yıllardır sürdürdüğü ve son dönemde yükselttiği kanlı politikaların olduğu açıktır" derken, halkın emperyalizme ve işbirlikçilerine boyun eğmeyeceğini ilan etti.

Barış Derneği'nin açıklaması şöyle:

Kanlı politikalara son verilmelidir

Bugün Ankara'da düzenlenecek olan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin öncesinde yapılan bombalı saldırılarda onlarca yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yurttaşımız da yaralandı. Bu saldırı, mitinge katılanların ötesinde tüm toplumu terörize etmeyi amaçlamaktadır. Halkımız, terörün, şiddetin olağan hale geldiği bir ortama alıştırılmaya çalışılmaktadır. Böylece halkın kendisini çaresiz hissetmesi ve evine kapanması hedeflenmektedir. 

Olayın faili kim olursa olsun, saldırının temelinde AKP'nin yıllardır sürdürdüğü ve son dönemde yükselttiği kanlı politikaların olduğu açıktır. Özellikle Suriye'ye dönük saldırganlık için beslenen gerici çeteler, yaşadıkları başarısızlığın ardından AKP hükümetinin koruması garantisiyle Türkiye'ye gelmektedirler. Bu çetelerin AKP'nin kanlı politikalarının parçası olduğu açıktır ve yıllardır emperyalizmin çıkarları doğrultusunda yürüttükleri taşeronluğu bizim topraklarımızda AKP politikaları için sürdürmektedirler.

Barış sözcüğünü duymaya bile tahammül edemeyen AKP iktidarı, kanlı politikalarını sürdürmek için hiçbir aracı kullanmaktan kaçınmamaktadır.

Bunun karşısına dikilmek Türkiye'deki bütün barışseverlerin, ilericilerin görevidir. Bugün Ankara'da yaşanan vahşi saldırıya halkımızın vereceği en etkili karşılık, bu görevi hayata geçirmek olmalıdır. Emperyalizmin ve işbirlikçisi AKP'nin kan isteğine yanıt vermek ve gerçek barışa başka türlü ulaşmak mümkün değildir.

Halkımız emperyalizme ve işbirlikçilerine boyun eğmeyecektir.