Barış Derneği: Erdoğan, Davutoğlu ve Fidan savaş suçlusudur

Barış Derneği, Cumhuriyet gazetesinin yayımladığı MİT tırları görüntüleri nedeniyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan'ın savaş suçlusu olduğu belirtilirken, meclisteki muhalefet partilerinin de hala ne beklediği soruldu.

Haber Merkezi

Barış Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Savaş suçluları hesap vermekten kaçamayacak

1000 havan, 1000 top mermisi, 50 bin makineli tüfek mermisi, 30 bin ağır makineli tüfek mermisi!

Şaşırmadık çünkü tahmin etmek gerekmiyordu, biliyorduk.

Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan başta olmak üzere AKP’nin bütün yönetim mekanizması savaş suçlusudur. Bildiğimiz buydu. Aralık 2013’te AKP’nin savaş suçları hakkında bir rapor yayımlamış ve suç duyurularında bulunmuştuk. Savaş suçları raporunu ilan etmek için Ocak 2014’te MİT cephanesinin TIR’larda yakalanmasını beklememiz gerekmemişti.

Yukarıda verilen silah ve mühimmat sayıları komşu ülkeye yollanan toplamın küçük bir parçasını oluşturuyor. Sınır bölgesinde herkes, yöneticiler, gazeteciler ve nakliye işlemlerine defalarca tanık olan vatandaşlar, söz konusu olanın birkaç TIR değil, sayısız konvoy olduğunu biliyorlar.

Suçlular hesap verecek. Bundan kaçış yok.

Seçime giden Türkiye’de ise soru şudur: Ülkemizde iktidara aday olmaktan söz eden, veya oraya varmadan, Meclis'e girmesi öngörülen partiler, adaylar, savaş suçlularıyla hesaplaşacaklar mı, hesaplaşmayacaklar mı? Lafla barıştan yana olunmaz. Bir yandan AKP ile anlaşma, görüşme, koalisyon kurma, bu partinin şu kanadını veya ötekini tercih etme, işbirliklerine girme işaretleri verirken, diğer yandan savaş suçlularının üzerine gidilemez.

Bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan savaş suçu kanıtı sözün bittiği yerdir. Suçlular, suçu gizleyenler, katliamlara ortak olanlar… Hepiniz hesap vereceksiniz!