Bank Asya Genel Müdürü'nden açıklama: El koyma yok, çarpıtıyorlar

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, "Burada bir el koyma operasyonu yok, bir kısım medya çarpıtabilir" dedi.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Samanyolu televizyonunda gelişmeleri değerlendirdi.

BİR YILDAN BERİ LİNÇ KAMPANYASINA MARUZ KALDIK

Biz bir yıldan beri Bank Asya olarak linç kampanyasına maruz bırakılmış durumdayız. Bugün yaşanan hukuksuzluk ayrı bir serencam. Biz daha önce defaten kamuoyu ile paylaştık. Ülkemizdeki bir yıldır yaşanan akıl tutulmasıyla Türkiye'nin en büyük katılım bankası her gün ayrı bir hukuksuzluğa maruz kaldı.

Maalesef bu akşam bankamıza TMSF yetkilileri geldi. TMSF yetkilileri ile birlikte çok sayıda polisle bankamız abluka altına alındı. Biz burada bankacılık yapıyoruz. Yıllardan beri insanlara 18 yıldan beri 4.5 milyon müşteriye hizmet sunuyoruz. Burada illegal bir işlem yok. Burası banka her şey kayıtlıdır. Polis ordusuyla gelmek burada bir şey oluyor havası vermek çok garip. İnsanları tedirgin etmek çok yanlıştır.

BANK ASYA'YA EL KOYMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Bugün olan bir bankaya el koymak değildir. Müşterilerimize bankacılık sektörüne şunu iletmek isterim. Burada bir el koyma hadisesi yok. Bank Asya'nın ne sermaye ne de likidite problemi var. Ortada Bank Asya'ya el konulacak bir durum söz konusu değildir. Bence bu çok önemli ve bunun altını çizmek istiyorum. Bunun müşterilerimiz tarafından da çok iyi algılanmasını istiyorum. Maalesef bir kısım medya yarın çarpıtmak isteyebilir. Bunlar haksız ve yersizdir. Bank Asya'da bir el koyma söz konusu değildir.