Baluken: Son anketlerde yüzde 13 görünüyoruz

Bölgede çok ciddi bir hava yakaladıklarını belirten İdris Baluken, en son yaptıkları ankette yüzde 13’lerde olduklarını söyledi.

HDP’nin Diyarbakır milletvekili adayları gazetecilerle bir araya geldi.

İMC TV'nin haberine göre, burada konuşan HDP Diyarbakır milletvekili adayı İdris Baluken, en son yaptıkları ankette yüzde 13’lerde olduklarını ifade etti.

Çözüm süreci ile ilgili soruları da yanıtlayan Baluken, “Doğrusu çok umutvari bir hava içerisinde olduğumuzu söyleyemeyiz” dedi.

'HÜKÜMET PROVOKATİF SÖYLEMLER İÇERİSİNDE'
HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili adayı Baluken, Ağrı ve Roboski’de yaşanan son olaylardan sonra hükümettin çözüm sürecine yaklaşımından umutlu olmadıklarını söyledi.

Baluken, “Çünkü bu görüşmelerden sonra da hükümetin hem çözüm sürecini zedeleyen hem de HDP’yi mahkum etmeye yönelik provakatif söylemler içerisinde olduğunu görüyoruz” dedi.

'YÜZDE 13'
Son anketlere göre HDP’nin oy oranının yüzde 13’lerde olduğunu belirten, Baluken, metropol kentlerinde ve bölgede ciddi bir seçim havası oluşmuş durumda olduğunu söyledi.

'AKP KENDİSİNE YÖNELİK SALDIRILAR PLANLAYABİLİR'
Baluken şöyle devam etti:

AKP bu dönemde kendi üzerinde oluşan siyasi baskı ve parti genel merkezine ve seçim bürolarına yönelik saldırılar nedeniyle kendi üzerinde oluşan baskıyı maskelemek için bu tarz saldırıları kendileri de planlayabilirler. Devlet içindeki bir takım örgütlemelere yaptırıp HDP’ye de mal ettirebilirler.