Bakırköy Belediyesi işçileri grevin 8. gününde

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı BYUAŞ’ta çalışan taşeron işçileri, işten atılmalara ve hak gasplarına karşı çıktıkları grevin 8. gününü geride bıraktı. Komünist Parti de bugün işçilere destek ziyareti yaptı.

Bakırköy Belediyesi'ne bağlı taşeron şirket BYUAŞ'ta çalışan işçiler, işten atılamalara ve  hak gasplarına karşı geçtiğimiz hafta çıktıkları grev 8. gününde. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kurulan grev çadırına Avcılar, Zeytinburnu ve Gazi Osman Paşa Belediyesi taşeron işçilerinin ve Ülker işçilerinin destekeleri sürerken, işçiler ise taleplerinin karşılanması konusunda kararlı. 

Grevdeki belediye işçileri adına konuşma yapan Belediye İş sendikası İstanbul 2 nolu şubeden Erol Özdemir, Bakırköy Belediyesi'nin, sermayesi kendisine ait olan BYUAŞ şirketine bağlı taşeron olarak hizmet veren işçilerin, yaklaşık 3 ay ve 1 yıl arasında değişen periyotlarla yapılan ihalelerle çalıştıklarını belirtirken her ihale döneminde 15 günlük maaşlarından ve sigortalarında kesinti olduğu vurguladı.  Özdemir, son olarak 3 aydır da işçilerinin maaşlarının ödenmediğini ifade etti. 

BYUAŞ'da yetkili sendika olan Belediye-İş'in, örgütlenme çalışması başladıktan sonra çok kez işçilerin tehdit edildiğini söyleyen Özdemir, başka sendika aracılığı ile grevin kırılmaya çalışıldığı ve eyleme çıkan işçilerden üç kişinin ''eksik belge'' bahanesiyle işten çıkartıldığını söyledi.

Erol Özdemir, Bakırköy Belediyesi'nin grevi bitirmek için çabaladığını ve işçilerin 7 Haziran seçimleri öncesinde belediye yönetimini "yıpratmakla" suçlandığını ifade etti.

İşten çıkartılan işçilerin her biri en az 6 yıldır belediyede hizmet verdiği bildirilirken, İşçiler,  işten çıkarılan 3 arkadaşlarının geri işe alınması ve toplu sözleşme hakkı konusunda ısrarlı.

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri grevin 8. gününde Komünist Parti tarafından da ziyaret edildi. Komünist Parti adına yapılan konuşmada dayanışma mesajları iletilerek "Komünist parti işçi sınıfının, belediye işçilerinin yanındadır'' ifadeleri kullanıldı.