Bakanlık: Efkan Ala'nın nerede oturduğu kamuoyunu ilgilendirmez

Milletvekili olmayan ve TBMM dışından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala’nın istifa ettikten sonra Valilik’e ait binada oturmaya devam ettiği yönündeki iddialar İçişleri Bakanlığı’na soruldu. Bakanlık, soruya, “kamuoyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle cevap vermedi

Cumhuriyet Gazetesi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran seçimleri nedeniyle 7 Mart tarihinde görevinden istifa etti. Yerine İçişleri Bakanı olarak Sebahattin Öztürk atandı. Ancak Efkan Ala, bakanlıkla hiçbir ilgisi kalmamasına karşın Çankaya Köşkü’nün hemen yanında bulunan ve Ankara Valiliği’ne ait köşkten taşınmadı. Gazete bilgi edinme talebi yoluyla İçişleri Bakanlığı’na “Efkan Ala, neden halen konutta oturuyor? Burada oturmaya karşılık herhangi bir kira ödemekte midir? Ne zaman taşınacaktır” sorularını yöneltti.

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet muhabirinin kendi adıyla yaptığı başvuruya, “19.3.2015 tarihinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği birimine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuru aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı reddedilmiştir” yanıtını verdi. 

BAKANLIK CEVABI: KAMUOYUNU İLGİLENDİRMİYOR
Bakanlık ret gerekçesinde, bilgi edinme hakkının sınırlarını düzenleyen 25. maddesine işaret ederek, “Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır. Ancak, söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır” dedi.