Bakanlar Kurulu Saray'da yapılırsa HDP'li bakanların gitmeyeceği açıklandı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Bakanlar Kurulu toplantısının sarayda yapılması halinde, HDP'li iki bakanın bunun gerekçesini yazılı olarak isteyeceklerini, aksi takdirde saraydaki toplantıya katılmayacaklarını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’li bakanların Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılabilecek bir Bakanlar Kurulu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baluken, bu olasılığı daha önceden değerlendirdiklerini ve parti olarak karar aldıklarını gösteren bir mesaj verdi. Baluken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan böyle bir çağrı gelmesi durumunda HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile HDP'li AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın, bunun yazılı gerekçesini isteyeceklerini vurguladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Baluken, “Müstafi hükümet savaş tezkeresini kabine üzerinden Meclis’e göndermekle seçim hükümetinin bütün üyelerine, iradelerine açık hakarette bulunmuştur” dedi. 

"MUHBİRLİK GENELGESİ"

Baluken, örgüt üyelerini ihbar edenlere ödül vaat eden düzenlemeyle ilgili, “Muhbirlik genelgesi, insanları onursuzlaştırma çağrısı, para karşılığında başkalarının canlarının alınması çalışması” dedi.