Bakan oğlunun 29 banka hesabı çıktı

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın küçük oğlu Rahmi Bayraktar'ın iki ayrı bankadaki hesapları milletvekillerini şaşkına çevirdi. Özellikle 2013'ten itibaren hesaplarda yüklü miktarda para giriş-çıkışı olmuş.

Meclis Soruşturma Komisyonu'na önceki gün ifade veren Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın küçük oğlu Rahmi Bayraktar'ın banka hesapları milletvekillerini şaşırttı. Komisyona ulaşan belgelere göre; Erdoğan Bayraktar'ın küçük oğlunun banka hesapları dikkat çekici. Özellikle 2013 yılından itibaren Rahmi Bayraktar'ın hesaplarında çok ciddi miktarda para giriş-çıkışları yaşandı. Hesaplar sadece Ziraat ve Garanti Bankaları'nda açılmış. Ancak bu iki bankada Bayraktar'ın küçük oğlu Rahmi Bayraktar'ın toplam 29 ayrı hesabı bulunuyor.

42 MİLYON LİRALIK ARSA

Sözcü'nün haberine göre, Rahmi Bayraktar'ın hesabına bazen dolar, bazen de Türk Lirası girişi oluyor. Hesaplara gelen paranın bir kısmı çıkış yaparken, kimi zaman tamamı hesapta tutuluyor. Bayraktar İnşaat'ın 25 Ekim 2013 tarihindeki 42 milyon liralık arazi alımında Rahmi Bayraktar'ın hesabındaki para kullanıldı. Yaklaşık 4.6 milyon liralık bölüm Rahmi Bayraktar'ın kişisel hesabından şirketin 2 çalışanına havale edildi. Tapu kayıtlarına göre İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde alınan arsada büyük hissedar 35 milyon lira ödenen Mehmet Murat Beyazıt...

''MASUM BİR YATIRIM''

Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde kendisine ait Bayraktar İnşaat Şirketi'nin Kadıköy Koşuyolu'nda 42 milyon TL'ye arsa aldığını doğrulamıştı. Bayraktar ''Benim kurduğum ve 1994 yılından sonra çocuklarıma bıraktığım şirket Koşuyolu'nda arsa almış onu mesele yapıyorlar. Çok makul, çok masum. Hiçbir vergi suistimali yok, sigorta suistimali yok. Gizli saklı değil ki açık'' açıklaması yapmıştı.

Erdoğan Bayraktar, komisyona verdiği ifadede; bakanlığı süresince yapılan işlemlerde usulsüzlük ve kişisel menfaat olmadığını savunmuş, ''Her şeyi Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yaptık'' demişti.