Bakan Bekir Bozdağ'dan Rıza Sarraf açıklaması: Endişemiz yok...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Rıza Sarraf davasına ilişkin "Bizim bir özel takibimiz yok, herhangi bir endişemiz yok" dedi.

DHA

ABD'de tutuklanan 17-25 Aralık operasyonlarının kilit ismi Rıza Sarraf'a ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Amerika'daki yargı makamları bununla ilgili kendi hukukları çerçevesinde bir adli süreç işletiyor. Bunun takibini yapmak isteyen gidip Amerika'ya yapar" dedi.

"Onların hukukuna uygun bir biçimde Amerika kendi yargılamasını yapar, onların hukukuna uygun bir biçimde ne olacak ne bitecek hep beraber görüyoruz" diyen Bozdağ, "Bütün bu hadiseyi Türkiye'ye bağlamak oradan Türkiye'ye bir zarar çıkması için bazı çevreler özel bir gayret sarf ediyor. Biz onları tanıyoruz, biliyoruz. Onlar bu memleketin zarar görmesi için her şeyi yapacak tipler, göreceğiz ne olacağını hep beraber. Bizim bir özel takibimiz yok, herhangi bir endişemiz yok. Türkiye yaptığı bütün işleri anayasa ve hukuka göre bugüne kadar yapmıştır; İran ile ilişkiler dahil. Bundan sonra da anayasa hukuk uluslararası hukuk çerçevesinde doğru olanları, bu milletin yararına olacak bir biçimde yapmaya devam edecektir. Hep beraber göreceğiz ne olacak" ifadelerini kullandı.