Bakan Avcı kendisini alkışlayanları uyardı: Alkış çok cılız oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "öğretmenlerin eğitimi ve istihdamı" ile ilgili çalıştayın yapıldığı salona girerken, kendisi için yapılan alkışını beğenmeyerek "Alkış çok cılız oldu ben gidiyorum” dedi. Avcı'nın bu sözleri salonda gülüşmelere neden olurken, çalıştaya katılanlar Avcı'yı yeniden alkışlamak zorunda kaldı.

Küçükbakkalköy’de Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen, "Öğretmenlik alanlarına atamada esas alınacak yükseköğretim programlarını belirlenmesine ilişkin mevcut yapının gözden geçirilmesi" konulu çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Avcı salona girerken kendisi için yapılan alkışı beğenmedi ve "Alkış çok cılız oldu ben gidiyorum” dedi. Avcı'nın bu sözlerinin ardından salondakiler Avcı'yı yeniden alkışladılar.

Avcı burada yaptığı konuşmada, “Öğretmenlerimizin mezun oldukları yükseköğretim programlarına göre hangi öğretmenlik alanlarına atanacakları hem eğitimin kalitesi hem de öğretmenlerimizin yetiştirilmesi ve istihdamında hayati öneme sahip bir konu.” ifadelerini kullandı.

Konunun eğitim sistemini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Bakan Avcı, “Hem eğitim sistemini hem de toplumsal hayatın her alanını çok yakından ilgilendiren bu hususta hem üniversitelerimizin hem de alandaki öğretmenlerimizin görüşlerini önerilerini değerlendirmelerini eleştirilerini almak istedik. Aslında öğretmenlik alanlarına atamalarında esas alınacak yüksek öğretim programlarının belirlenmesi eğitim sürecinin öğretim programlarının ve öğretmen yetiştirme olgusunun dinamik yapısı gereği sürekli gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gereken bir alan. Milli Eğitim Bakanlığı da talep ve beklentileri dikkate alarak bu gözden geçirmeyi ilgili tarafların görüşlerini alarak yapıyor. Biz bunu yaptıkça da birileri sürekli, ‘Eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiniz’ diyorlar. Son olarak bu hususta 2009 yılında yürürlüğe giren esaslar aradan geçen 4 yıl içinde 6 kez değişikliğe uğramasına rağmen yeni değişikliğe ve düzenlemeye olan talepler artarak devam ediyor.” şeklinde konuştu.