Bakan abartmakta sınır tanımadı: Pakete destek yüzde 80'miş...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, büyük tepki çeken İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AA Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Büyük tepki çeken ve polise çok geniş yetkiler sunan pakete ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Ala, "Anamuhalefet partisinin genel başkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiş. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım" dedi.

Ala, "Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak" şeklinde konuştu.

Ala, "Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var. Zaten vatandaş bekliyordu, bu kadar ağır Gezi Olaylarında, 6-7 Ekim olaylarında başka zamanlarda neler yaşandığını biliyor, çok ciddi bir halk desteği var. Araştırmadıkları argümanlar üzerinden eleştiriler yapıyorlar, maalesef yanlış yapıyorlar" dedi.yıl.' Bu tamamen yalan" dedi.