Bahçeli'den Türkeş'e: Kimse kendini partinin üstünde görmemeli

MHP lideri Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı, parti kararına rağmen Davutoğlu'nun davetiyle Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına yanıt verdi.

MHP'de alınan parti kararına rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'in "Beni partimden atamazlar" sözlerini değerlendiren Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Hiç kimse, hiçbir partili kendisini yasalar üstünde görmemeli. Tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül verenlerin üstünde görmemeli" dedi.

Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Böyle bir açıklamayı uygun bulmadım, Tuğrul Türkeş'e yakıştıramadım. Hiç kimse, hiçbir partili kendisini yasalar üstünde görmemeli. Tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül verenlerin üstünde görmemeli" diyen Bahçeli, "Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış kişi disiplin kuruluyla her türlü işleme muhatap kalabilir" ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ'E ADAYLIK TEKLİFİ

Bir gazetecinin "Türkeş'e adaylık teklif edecek misiniz" sorusuna sert yanıt veren Bahçeli, "Siz çok ilgileniyorsunuz. Tuğrul Türkeş’in arkadaşı mısınız? O konu bizim gündemimizden düşmüştür. Türkeş gündemimizdem düştü, tekrar tekrar bizi konuşturamazsınız" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIKLARI

MHP Lideri Bahçeli 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimlerle ilgili de konuştu. "Erdoğan yetkisi olmadığı halde 1 Kasın'da seçim ilan etti. MHP seçim takvimine yönelik partiye ulaşmış bilgileri dikkate alarak başkanlık divanını ardından da il başkanlarını topladı" diyen Bahçeli, adaylık konusunda da bilgi verdi. "Teşkilatlarımızı bilgilendirdik. Pazar günü saat 17.00'ye kadar adaylık başvuru süresi devam edecek" diyen Bahçeli, MHP'den aday olacak isimlerin "merkez yoklaması" esas alınarak belirleneceğini duyurdu.

Ayrıntılar gelecek...