Bahçeli'den 'Saray'a yürürüz' tehdidi

MHP lideri, yaklaşık 20 gün önce yaptığı "sıkıyönetim" çağrısını tekrarladı; "Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır" dedi.

HABER MERKEZİ

MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada sıkıyönetim çağrısını tekrarladı; "Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır" dedi. "Ülkücüler anonim kalabalıkların dümen suyuna girmeyecek. Teröre lanet yürüyüşleri demokratik sınırlarda kalmalı" diyen Bahçeli, HDP binalarının hedef alınmasına ilişkinse, "Parti binalarının taşlanması Türkiye'nin aleyhine; Sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek en temel tarz olmalı" dedi.

Açıklamada "Şu anda ülkemiz her şeye gebedir"diyen Bahçeli, "Dökülen şehit kanlarının nerede duracağı, açılan kin ve nefret kuyularının ne zaman kapanacağı belirsizdir. Türkiye Cumhuriyeti sırat köprüsündedir. Dayanacak hal, bekleyecek ve sabredecek takat kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

'SARAYA YÜRÜRÜZ' TEHDİDİ
"İçimiz alev alsa da, parti binalarının taşlanmasından boyut ve yönü karmakarışık eylemlere kadar Türkiye’nin aleyhine olan gelişmeler hızla tırmanabilecektir" diyen Bahçeli, "Eğer ülkemize yönelen hain ve hasmane saldırıların önü alınamaz, Erdoğan’ın komplo ve tuzakları ısrarla devam ederse, benzerlerine birçok ülkede rastlanan tarihi nitelikli büyük saray yürüyüşünün icrası da kaçınılmaz olabilecektir" dedi.