Bahçeli'den koalisyon şartı: Kuran'a el basacaksınız

Bahçeli, AKP'yle yeni koalisyon şartı sundu: "Kuran'a el basıp yemin edeceksiniz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'yle koalisyon şartlarına bir yenisini daha ekledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “çözüm sürecini ayağınızın altına alıp, sepete atacak mısınız” diye soran Bahçeli, partisinin kırmızı çizgilerini anımsatarak, “Sizin için en kutsal değerinizi esas alırız. Protokolü hep beraber yazarız da o kalemin ucunda yazarken ayağının yerden kalktığını bilemeyiz. Ama bunların hepsini kabul ettikten sonra milletin huzurunda Ku’ran’ı Kerim’e el basarsanız, basarız” dedi.

'EL BASIP YEMİN EDECEKSİNİZ' 

Bahçeli, Kuran’lı koalisyon şartlarını şöyle sıraladı:

"Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe. Terör örgütü PKK ile Güneydoğu Anadolu’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde mücadele edilecek. PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Masumlar anaların kucağına, suç işleyenler yargıya, oradan da cezaevine… Silahlar, Türkiye Cumhuriyetinin envanterine kayıt edilecek. 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek. Çözüm süreci çöpe atılacak."

"Bu tekliflerimizi kabul ediyorsanız, bir protokole bağlıyorsanız o zaman taşın altına değil elimizi, gövdemizi bile koyarız. AKP, bu şartları kabul ederse, Türk milletinin en mukaddesi olan ve milletin huzurunda Kur-an’a el basar mısınız? MHP, basar ve basacaktır.”