Bahçeli'den ittifak açıklaması: Siyasi kombin modeli yapabiliriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak görüşmelerine ilişkin, 'İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçirebiliriz' dedi.

AKP ile MHP arasında pazartesi günü yapılan görüşmeyle yeniden başlayan ittifak trafiğine ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama geldi.

Bahçeli, "İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçirebiliriz. Yasal zemin olmadığından konuşarak siyasi kombin yapabiliriz" dedi.

Bahçeli'nin bu sözlerle nasıl bir modelden bahsettiği anlaşılamazken, iki parti arasındaki görüşmenin ardından AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz. Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise görüşmenin ardından "Cumhur İttifakı ruhunun yerel seçimlerde tatbik edilmesi konusu görüşüldü. Çok faydalı bir görüşme oldu. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek" demişti.