Bahçeli'den Ege Üniversitesi açıklaması

Devlet Bahçeli, Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylar üzerine açıklama yaptı.

Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylar üstüne Devlet Bahçeli de yazılı bir açıklamada bulundu. Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçi-Ülkücü Hareket yeni ve tarifsiz bir acıyla karşı karşıyadır. Üniversite kampüslerine yuvalanmış eli kanlı teröristler gencecik bir evladımızı, kalbi vatan aşkıyla çarpan bir ülküdaşımızı, henüz hayatının baharında bir millet sevdalısı fidanımızı katletmiştir. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun PKK'lı caniler tarafından bıçaklanarak hunharca şehit edilmesi hepimizin yüreğini alev alev yakmıştır. Yıkım projesiyle belini doğrultan, ihanet süreciyle şımaran ve kuduran teröristler masum canlara, hiçbir suçu ve günahı olmayan vatan evlatlarına kıymaktadır. Türkiye sözün bittiği noktaya doğru günden güne savrulmakta, yönetilemez, öngörülemez bir hale hızla sürüklenmektedir. İç kavga ve karışıklık ortamı planlayan çevrelerin oyunve tezgâhları toplumsal huzur ve asayişe kast etmekte, bunun yanında birlikte yaşama iradesini kırmaktadır."

Geçtiğimiz gün yaklaşık 200 kişilik bir faşist grubun Ege Üniversitesi'ne girerek solcu ve Kürt öğrencilere saldırması üzerine başlayan kavgada birçok öğrenci yaralanırken, okulun "reisi" olduğu belirtilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu aldığı bıçak darbesi ile hayatını kaybetmişti.