Bahçeli ‘siyasi kombin’i açıkladı: Tak, tuk, tuk

MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimlerde AKP’yle ittifak için önerdiği ‘siyasi kombin’ yönetimine açıklık getirdi: ‘Tak, tak, tak yerine tak, tuk, tuk’.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile yerel seçimlerde ittifakla ilgili önerdiği “siyasi kombin” yönetiminden neyi kastettiğini Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök’e verdiği röportajda açıkladı.

Bahçeli "Siyasi kombin nasıl olur? Bir yöntemi bulunur. Bizim bu konuda tavrımız çok net. Biraz şakayla söyleyeyim. Geçen yerel yönetim seçimlerinde bizim sloganımız çok netti. Ne dedik? ‘Tak, tak, tak’. Yani üçünde de MHP’ye oy atacaksın. Bu defa da şunu deriz: “Tak, tuk, tuk”. Bir yöntem, bir siyasi kombin mutlaka bulunur. Yeter ki sistemin oturması konusunda görüş birliğinde olalım” diye konuştu.

Üç büyükşehirde alınacak sonuçların önemli olduğunu belirten Bahçeli, buralarda HDP, CHP ve diler partilerin yerel yönetimleri kazanmasının içinde bulunulan “geçiş dönemini alt üst edeceği”ni belirtti. “O nedenle Cumhur İttifakı devam etmeli diyoruz” diyen Bahçeli, Güneydoğu’da alınacak oyların önemli olduğunu, kayyum atanan 101 belediyede HDP’nin kazanması durumunda bunun plebisit olarak sunulacağını ileri sürdü.