Bahçeli 'andımız' açıklaması: Papaz kuş gibi uçup giderken susanlar...

Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nın yeniden uygulanması kararına yönelik eleştirileri hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rahip Brunson'u hatırlatarak 'Papaz kuş gibi uçtu gitti, yargı kararı dediniz. Bu yargı kararına neden karşı çıkıyorsunuz' dedi.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin eleştirisine yol açan Danıştay’ın “Öğrenci Andı” kararına “Andımızı sahiplendik” sözleriyle destek verdi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİN KURBANI'

Geçtiğimiz gün Danıştay tarafından alınan karar ile ilköğretim okullarında uygulanan ”Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hüküm iptal edilmişti. Kararın ardından AKP hükümetinden  getirilen eleştirilere sosyal medya üzerinden cevap veren Bahçeli, “Çözülme sürecinin en karanlık döneminde Andımız kurban seçilmişti. Sonuç itibariyle çok yoğun itiraz ve tepkimizi dile getirdik, Andımızı sahiplendik” ifadelerini kullandı.

'PAPAZ KUŞ GİBİ UÇTU GİTTİ'

AKP’li Bekir Bozdağ’ın sözlerini hedef alan Bahçeli, "Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın" ifadelerini kullanırken, “Eğer Andımıza cephe alanlar kripto damarın karanlık failleri değilse merakla soruyorum dertleri nedir? Bu hazımsızlık niyedir?” dedi.

ABD’li rahip Brunson’un serbest bırakılmasına da değinen Bahçeli, “Papaz kuş gibi uçar gider yargı kararı denilir. Andımızla ilgili yine yargı karar verir, ne var ki karşı çıkılır. Bunun neresi adil, neresi ahlakidir?” dedi.