Bahadır Grammeşin'in davası yarın görülecek

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden ÖDP üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın duruşması yarın görülecek.

Bahadır Grammeşin cinayeti davası yarın saat 10.00'da İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Birgün'de yer alan habere göre, Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin davada; Batı Yakası isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için; kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis istenirken, Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay dava kapsamında tutuklu bulunuyor.

Bahadır Grammeşin’in üyesi olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), dava öncesi şu çağrıyı yaptı: “Bahadır, onların temsil ettiği karanlığa karşı iyiden, güzelden, dayanışmadan, sevgiden yana olan değerleri yaşamıyla ortaya koyan birisiydi. Genç ömrü boyunca bu değerleri var etti, bu değerleri savundu. O yüzden bu dava, iktidar zihniyetinin sureti olan ülkenin çirkin, karanlık ve pis yüzüyle, Bahadır'ın temsil ettiği güzellikler arasındaki bir davadır. 11 Şubat'a bunun için, BAHADIR'ın yaşamının çağrısıyla Anadolu Adliyesi'nde buluşalım.”