Bahadır Grammeşin davasının 2'nci duruşması başladı

İstanbul Kadıköy’de, kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken katledilen ÖDP üyesi Bahadır Grammeşin'in davasının ikinci duruşması başladı.

İstanbul Kadıköy’de, 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir grubun saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin'in davası görülüyor. Davanın ikinci duruşması, bugün Kartal Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

BirGün'ün haberine göre, Mahkeme, duruşmayı kimlik tespitiyle açtı. İlk ifadeyi tutuksuz sanıklardan Ercan Aslan veriyor. Sanık Ercan Aslan, "Olayın gerçekleşmesini istemezdim. Olayı önce pencereden izliyordum. Arkadaşım Mert ile Burak'ı gördüm. Olaya Mert ve ve Burak katılınca olay büyüdü. Olay sakinleşmişti ama yukarıdan aşağı inenlerle olay büyüdü. Ben kimseye vurmadım. Aşağıya merak ederek indim. Her ihtimale karşı elime ahşap sopa aldım" dedi.

Bahadır'ın arkadaşlarından tanık Günce Beyazer ise, "İlk olay sakinleştikten sonra kalabalık bir grup geldi. Bu grup küfürlerle 'kimin mahallesinde racon kesiyorsunuz!' diyerek saldırdı" dedi. "Ben korkudan konteynıra sığındım" diyen Beyazer, "Umut adlı arkadaşımıza yere düştüğünde sırtına defalarca büyük bir bıçakla tersi ve düzüyle vurdular. Sonra dönüp beni tehdit ettiler. Biri 'kızı bırakın diğerlerine!' dedi" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya yaşamını yitiren başsavcının adliyedeki anması nedeniyle 30 dk. ara verildi.

Ayrıntılar gelecek...