Babasından Bingöl'e sert tepki: Yavuz Bingöl'e vekillik mi teklif edildi?

Yılmaz Bingöl'ün Berkin Elvan'a ilişkin sözlerini değerlendiren babası Yılmaz Bingöl, "Yavuz’un adına onlardan yüz defa özür diliyorum" derken, Yavuz Bingöl'ün kendisine "Peki baba ben milletvekili olursam ne yapacaksın? Evlatlıktan ret mi edeceksin” dediğini aktardı.

Yavuz Bingöl'ün Berkin Elvan sözlerine bir tepki de babası Yılmaz Bingöl'den geldi.

Sözcü yazarı Uğur Dündar'a konuşan baba Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

DÜŞÜNMEDEN KONUŞUYOR

Üç-dört gündür uyuyamıyoruz. Yavuz’un toplumda büyük antipati uyandıran, gerçek Atatürkçüleri, devrimcileri ve biz Alevi kitlesini üzen bu davranışlarını tasvip etmiyoruz. Yavuz’u benden daha iyi tanıyan olmaz. Büyük oğlum Yavuz düşünmeden konuşuyor. Ancak eleştirilerin linç edilme haline dönüşmesi de beni üzer. Yıllardır gelip gitmiyor. Geçinemiyoruz. Ama evladımdır. Yavruma yazık, psikolojisi bozuk. Yavuz toplumun sanatçısıydı. Artık kasetleri kırılıyor. 30 yıllık emeğini 3 günde heba etti. İnsanın en büyük düşmanı kendisi.

DİK DURMASINI İSTERDİM

Ben bu iktidarın antidemokratik uygulamaları karşısında Yavuz’un dik durmasını isterdim. Solcu olup da sağın nimetlerinden faydalanmak için sağa geçen, yalakalık yapan, mevki makam kapan, milyarları kazanan insanların yolunda yer almamalıdır.''

VEKİLLİK Mİ ÖNERİLDİ?

Berkin Elvan, İsmail Korkmaz ve diğerleri… Hepsi evladım­. Berkin ve annesine yapılan muameleye karşı dururum. Yavuz’un adına onlardan yüz defa özür diliyorum. Yavuz’un villaları vs. var. Gözü daha başka yerlerde… Yükselmek istiyor. Belki de yönünü siyasette makam mevki edinme rotasına yöneltmiş olabilir. Geçen yaz telefonda Yavuz’a “Oğlum, Gezi’de insanlara zulmeden, gençleri öldüren, kör eden bir anlayışla nasıl yan yana olursun? Onların yanına nasıl gidersin? Onlarla nasıl türkü söylersin” diye sordum. Bana “Peki baba ben milletvekili olursam ne yapacaksın? Evlatlıktan ret mi edeceksin” ifadelerini kullandı.