Aziz Yıldırım savcılığa açıkladı: Cemaat 50 milyon dolar istedi mi?

Aziz Yıldırım terör savcılığına verdiği ifadede cemaatin kendisinden 50 milyon dolar istediği yönündeki iddia konusunda "Doğrudan söylenmedi fakat kulağıma geldi" dedi.

El Cezire Türkçe’den Selahattin Günday’ın haberine göre futbolda şike soruşturması ve davasında "kumpas kurulduğuna" ilişkin soruşturmada Aziz Yıldırım, müşteki sıfatıyla Perşembe günü ifade verdi. Terör savcılığına ifade veren Yıldırım, “illegal bir yapının Fenerbahçe ’yi ele geçirmek için kumpas kurduğunu” iddia etti.

Savcı bu iddianın ardından Yıldırım’a Galatasaray Başkanı'nın ortaya attığı "50 milyon dolar" iddiasını sordu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Avukat Duygun Yarsuvat geçen ay “Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı. Henüz sonlanmayan bir süreç” demişti.

'KULAĞIMA GELDİ'

Yıldırım bu konudaki soruya muğlak bir yanıt verdi. Kendisine "doğrudan böyle bir talep ile gelinmediğini, para istenmediğini" belirtti. Ancak "bu yöndeki iddiaların kulağına geldiğini" ifadesine ekledi.

Aziz Yıldırım, Aralık ayında ''Futbolda Şike'' soruşturmasında kendisine ve kulübe yönelik "kumpas" kurulduğu iddiasıyla, şike soruşturması ve davasında görev alan polis ve hakimler hakkında suç duyusunda bulunmuştu.

Yıldırım, savcılığa sunduğu dilekçesinde Türkiye’de illegal bir yapının kritik kurumları ele geçirmek için "kumpas" şeklinde yöntemlere başvurduğunu öne sürerek, "Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat’ta MİT’e, 3 Temmuz da ise Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı benzer ‘kumpas’ eylemleri içinde bulunmuştur” demişti.