Aziz Kocaoğlu’na 'Tayyip' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingine giderek kürsüden bir de konuşma yapınca kentte eleştirilerin hedefi oldu. Pek çok CHP’li Kocaoğlu'na sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingine katılıp bir de kürsüden konuşma yapınca kentte sert eleştirilerin hedefi haline geldi.

Erdoğan'ın İzmir mitinginin sürprizi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kürsüye çıkması olmuştu. "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kocaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kentimize yaptığınız bu ilk ziyarette şahsım ve dört milyon İzmirli adına, onur verdiniz diyorum. Şahsınızı ve hanımefendiyi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

KOCAOĞLU’NA SERT TEPKİ

Kocaoğlu’nun sözleri CHP içinde de tepkiye neden oldu. Parti içinden birçok isim sosyal medyada Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Erdoğan'ın mitingine katılarak konuşmasına tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, kendisine ait Facebook hesabından, “Polise vur emrini ben verdim diyen, Berkin'in annesini yuhalatan, Baskının ve diktatoryanın lideri, kaçak Aksaray'ın mucidi Cumhurbaşkanı olan zat bugün İzmir'deydi. Kendisine 4 milyon İzmirli adına hoş geldiniz denmiş olabilir bürokratik nezaketten… O dört milyonun içinde ben yokum” diye yazdı. Özdemir’in yazısını CHP eski PM üyesi Levent Eyipişiren ve il yöneticisi Kemal Kaygül gibi isimler de beğendi.

MECLİS ÜYESİ DE 'YOKUZ' DEDİ

Seferihisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şenel de yine sosyal medyadan, “Sayın Aziz Kocaoğlu RTE'ye 4 milyon İzmirli adına hoş geldiniz demiş, o 4 milyonun arasında Şenl Ailesi yok bilin istedim...”  ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. Şenel’in kendisine ait Facebook hesabından kullandığı ifadelerin  altına Konak Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Zeynep Cücen Tulgar da “Ben ve ailem de yok” yorumunda bulundu. Şenel’in ifadelerini partide geçmiş yıllarda aktif görev almış Yusuf Baratalı, Uğur Yelekli, Recai Acar gibi isimler beğendi.

ESKİ BÜROKRATI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Kocaoğlu’nun eski bürokratlarından, yerel seçimlerde Buca Belediye Başkan Adayı olan Oktay Gökdemir de tepki gösteren isimler arasında yer aldı.