Aynı gün yazılmış 14 dilekçeyle okulu imam hatip yapmak istediler

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de Güzelhisar İlkokulu, 9 Eylül 2014 günü yazılmış ve öğrenci velilerine ait olmayan 14 dilekçeyle imam hatip okuluna dönüştürülmek istenince, veliler örgütlendi ve 1400 adet “imam hatip istemiyoruz” dilekçesi topladı.

Ahmet Çınar

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de Güzelhisar İlkokulu, aynı gün yazılmış 14 dilekçe üzerine imam hatip okuluna dönüştürülmek istenince veliler isyan etti. 14 dilekçeye karşı bin 400 dilekçe toplayan öğrenci velileri, Aydın Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

14 DİLEKÇEYE KARŞI 1400 DİLEKÇE
Adını vermek istemeyen bir öğrenci velisi soL’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocuklarımızın eğitim gördüğü Güzelhisar İlkokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürüleceği, eğitim öğretim yılı başından beri söyleniyordu. 9 Eylül 2014 tarihli, hepsi aynı günde yazılmış 14 dilekçeye ulaştık. Birbirine benzeyen ve aynı tarihi taşıyan bu dilekçelerde okulun imam hatip okuluna dönüştürülmesi talep ediliyordu. Bunun bir mizansen olduğunu anladık. Tepki gösterdik. Biz de bin 400 imza topladık. Okulumuzun imam hatip okulu haline getirilmesine itiraz ettik. Şimdi sonucu bekliyoruz. 14 dilekçenin gereğini mi yerine getirecekler, bin 400 dilekçenin gereğini mi, göreceğiz.”

Okulun fiziksel şartlarının yetersiz olduğunu, Güzelhisar İlkokulu’nda imam hatip okuluna yer olmadığını ifade eden veliler, topladıkları imzaları Aydın Valiliği’ne teslim ettiler.

GÜZELHİSAR İMAM HATİP OLMASIN
Valilik önünde okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Güzelhisar ve Kurtuluş mahalleleri sakinleri ve veliler olarak, imam hatip talebi olup olmadığını anlamak için bir imza kampanyası başlattık. Üç günde imza sayısı bin 400’ü buldu. Güzelhisar İlkokulu ile imam hatip okulunun aynı çatı altında olmasını istemiyoruz. Biz okulumuzun ilkokul olarak devam etmesi gerektiğini söylüyor, Valilik ve yetkililerin uyarımızı dikkate almalarını talep ediyoruz.”

VELİ OLMAYANLARIN DİLEKÇESİYLE İMAM HATİP OPERASYONU
Güzelhisar İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ülkü Dalar ise şunları söyledi:

“Aynı gün içinde, 9 Eylül 2014 tarihinde verilen 14 dilekçeye dayanılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne imam hatip istek yazısı yazıldı. İstek dilekçelerini inceledik. 14 dilekçeden sadece bir tanesi okul velimize ait. Geri kalan 13 dilekçe tamamen farklı bölgelerden ve alakasız isimler. Okulumuza dokunmayın. Biz Güzelhisar İlkokulu velileri olarak, okulumuzu imam hatip yaptırmamakta kararlıyız. Gerekirse konuyu yargıya taşıyacağız. Bunun diğer şehirlerde örnekleri mevcut. Bu projenin iptali için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.”