Aygün: Meğer AKP'nin IŞİDseverliğinin altında petrolseverlik de yatıyormuş!

İki hafta önce Davutoğlu'na "IŞİDsever" dediği gerekçesiyle "hakaret" davasında yargılanan CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün, soL'a yaptığı açıklamada, "Bunların IŞİDseverliği, meğer petrolseverlikten de ileri geliyormuş" dedi. Aygün, petrol tartışmasının Erdoğan Ailesi ile Rusya arasında ailevi bir meseleye dönüştüğünü öne sürdü.

Ahmet Çınar

19 Kasım 2015 Perşembe günü Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Başbakan Davutoğlu'na sosyal medyada "IŞİDsever" dediği gerekçesiyle yargılanan CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün, "Bunların IŞİDseverliği sadece siyasal, ideolojik nedenlerle değil, meğer petrolseverlikle de ilgiliymiş. 28 dakikalık video görüntüsüyle bu kanıtlandı" dedi. 

"İŞİN İÇİNDE IŞİDSEVERLİĞİN YANI SIRA PETROLSEVERLİK DE VARMIŞ"

İki hafta önce Davutoğlu'na "IŞİDsever" dediği için hakaret davasında yargılandığını hatırlatan Hüseyin Aygün, soL'a yaptığı açıklamada, Tayyip Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun, Hakan Fidan'ın IŞİD yanlısı politikaları zaten ortada. Demeçleri var. Söylemleri bu yönde. Hatta Davutoğlu canlı bombalar patlamadna IŞİD militnalarını gözaltına alamayacaklarını söyledi kısa süre önce ve epey de alay konusu oldu. Şimdi de Birleşmiş Milletler'in beş daimi üyesinden biri olan Rusya'nın Genelkurmayı'nın yayınladığı videolar sayesinde, bu ekibin IŞİD'le para ve petrol ilişkisi olduğunu da öğrendik. Yani ortada IŞİDseverlikten öte, bir de petrolseverlik varmış" dedi. 

"BU TARTIŞMA ERDOĞAN AİLESİ İLE RUSYA ARASINDA AİLEVİ BİR KAVGAYA DÖNÜŞTÜ"

Rusya yetkililerinin "Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildi, petrol ticaretinden gelen günlük 3 milyon dolar para yarıya indi, Türkiye Rusya uçağını o yüzden düşürdü" açıklamasını da hatırlatan Hüseyin Aygün şunları söyledi: 

"Bu açıklamayı önemsiyorum. Olay tamamen ailevi bir probleme dönüştü neredeyse. Erdoğan ailesi ile Rusya arasındaki bir gerginliğe dönüştü. Zaten işin başında Erdoğan'ın oğlu ve damadı var. Rus yetkililer açıklamalarında doğrudan Erdoğan'ın şahsını hedef alıyorlar. Hatta Rusların açıklamasındaki en edebi cümle, 'Erdoğan'ın yüzünü çalıntı petrolle sıvasanız yine de yaptıklarını inkar eder' cümlesiydi bana göre.  Çok ilgi çekici bir durum daha var. Yayınlanan 28 dakikalık videonun kamuoyunda tartışılmasına fırsat bırakmadan Pentagon 'Türk hükümetinin yanındayız' açıklaması yaptı. Bu açıklamayı duyduktan sonra aklıma, 'acaba bu petrolün bir kısmı da ABD'ye mi gidiyor' diye sormaktan kendimi alamadım. Çünkü ortada bir video var, belgelere dayandırıan açıklamalar var. Ama Pentagon bunları hiç incelemeden, dinlemeden, Erdoğan'ın yanında olduğunu açıkladı. Bu kirli petrol işinin içinde Türkiye dışında acaba başka ülkeler de mi var?"