Aydın Doğan'dan 'havuz medyası'na: Gazeteleri satmıyor, televizyonları izlenmiyor

Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri toplantısında hükümetin eleştirilerine yanıt verdi. Doğan, "Biz parti değiliz ve bu yarışta yokuz. Bizi taraf olarak göstermek ve düşman ilan etmek inandırıcı değildir” diye konuştu.

Doğan Yayın İlkeleri toplantısında Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, “Yayıncı olarak, seçim kampanyasının bir tarafı veya aktörü olarak gösterilmekten rahatsızlık duyuyoruz. Bunu hiçbir şekilde hak etmiyoruz. Seçim, partiler arasında bir yarıştır. Biz parti değiliz ve bu yarışta yokuz. Bizi taraf olarak göstermek ve düşman ilan etmek inandırıcı değildir” diye konuştu.

'GAZETELERİ SATMIYOR, TELEVİZYONLARI İZLENMİYOR'

Kendisinin ve grubunun “paralelci” olmakla suçlanıp, terörist ilan edildiğini belirten Doğan, hükümete yakın medya organlarının da bu söylemi sürdürdüğünü kaydetti.

Doğan, “Bazı siyasetçiler ve iktidara yakın medya, seçim öncesinde, en küçük bir gerekçesini dahi göstermeden bizi düşman olarak yaftalamaya çalışıyor ve haksız ve çirkin iftiralarda bulunuyor. Zaruri olmadıkça biz bu saldırı ve iftiralara cevap vermiyoruz” diye konuştu.

“Havuz medyası” olarak bilinen yayın organlarına da sitem eden Doğan, şunları söyledi:

Bir dünya görüşünü, bir ideolojiyi benimseyerek yayın yapanlara saygı duyarım. Bir siyasi partiyi destekleyen yayın organlarını da anlayışla karşılarım. Ancak, mesleği gazetecilik olmayan, medyayı başka işler için basamak ve paravan olarak kullanan kişilerin kirlettiği bir medya dünyası ile karşı karşıyayız. Basın tarihimizde benden daha kıdemli gazete sahibi yok. Bu duruma üzülmemi herhalde anlarsınız. Gazeteleri satmıyor, televizyon kanalları izlenmiyor, zarar ediyorlar. Kimse de, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormuyor. 

'BAĞIMSIZ YAYIN YAPACAĞIZ'

Yayın politikalarını değiştirmeyeceklerini dile getiren Aydın Doğan, sözlerini “Tek arzumuz ve amacımız, uluslararası standartta, bağımsız yayıncılık yapabilmek ve bu yolla ticari varlığımızı sürdürürken ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Biz bunun için çalışıyoruz ve bu düşüncemizde ısrar ediyoruz” diyerek noktaladı.