Avukat Ceren Kalı: Utku Kalı beraat edebilir

Reyhanlı Katliamı'na ilişkin jandarma istihbarat belgelerini sızdırdığı suçlamasıyla yargılanan Utku Kalı'nın tutuksuz olarak yargılanmasına Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

DHA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen katliama ilişkin jandarma istihbarat belgelerini sızdırdığı suçlamasıyla yargılanan Utku Kalı, özel yetkili Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yargılama devam ederken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından dava dosyası, suçun işlendiği yer olduğu için Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bugün Amasya'da görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Utku Kalı katılmadı. Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, Utku Kalı'nın belge gönderdiği iddia edilen gazeteci E.P. ise aynı suçtan yargılandığı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nden beraat etti. Kararın kesinleşmesi nedeniyle Utku Kalı'nın ablası ve avukatı Ceren Kalı, bu kararın dosya içerisine getirtilmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek davanın 17 Eylül 2015 Perşembe Günü'ne ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan Avukat Ceren Kalı, "Utku'nun belge gönderdiği iddia edilen gazeteci E.P. daha önce Silivri'de yargılanıyordu. Orada beraat etmişti. Bu karar da kesinleşti. Biz bu celse bu kararın dosya içerisine getirtilmesini talep ettik. Bu talebimiz de hem savcı hem de Mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Bu beraat kararının da Utku için önemli olduğunu düşünüyoruz. Utku'nun dosyasında da bir şekilde beraat alacağımıza inanıyoruz" dedi.