Avukat Ayhan Erdoğan: Diktatörlük hevesi ülkeyi bu hale getirdi

Dün akşam İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlayan AKP-Cemaat kavgasına ilişkin Avukat Ayhan Erdoğan'dan bir yorum geldi. Erdoğan, hukuki bir değerlendirme yaparak, Sulh Ceza hakimliklerinin iflas ettiğini savundu.

Haber Merkezi

Dün akşam İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Cemaat mensubu tutuklu isimlerin tahliyesine ve reddi hakime karar vermesinin ardından başlayan AKP-Cemaat kavgası sürüyor.

Konu hakkında Çağdaş Avukatlar Grubu'na e-posta ile bir açıklama yapan Avukat Ayhan Erdoğan, "hakimin reddi sürecine hukuk yönünden bakacak olursak diktatörlük hevesinin ülkeyi ne hale getirdiğini görmekteyiz" dedi.

Cemaat avukatlarının yalnızca müvekkillerinin tahliyesini değil, aynı zamanda incelemeyi yapacak tüm sulh ceza hakimlerinin reddini istediğini belirten Erdoğan, CMK 22. madde ve devamının, taraflara hakimin reddi hakkı tanıdığına dikkat çekti.

İstainbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, hakimin reddi sonrası gelen dosyada, sulh ceza hakimlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kriterlerine göre karar vermemesini gerekçe gösterdiğini ve tahliye kararı verdiğini söyleyen Erdoğan, durumun "hukuken tartışmalı iki mahkeme arasındaki tenakuz (çelişki) olarak görülemeyeceğini" savundu.

Erdoğan'a göre, sulh ceza hakiminin, asli ceza mahkemesinin kararını yok hükmünde sayan kararı, yok hükmünde. 

Durumu, "Yargıda iktidarn denetimi amaçlı yapılan düzenlemelerin sonucu yaşanılan kaos" olarak nitelendiren Erdoğan, "Bu durum yolsuzluk operasyonu sonrasında hangi amaçlarla kurulduğu belli olan sulh ceza hakimliklerinin iflasıdır aynı zamanda" dedi.

İstanbul Başsavcılığı'nın açıklamasını "Hukuk Devleti yok" olarak değerlendirdiğini belirten Erdoğan, "Birileri devleti ele geçirmiş keyfi yönetiyor. İstanbul Barosu Genel Kurul konuşmamda sulh ceza hakimlikleri için iki hakimle bir savcının bir kenti esir alabileceğini ve tüm muhalefeti susturabileceğini ifade etmiş baroyu göreve çağırmıştım. Hukuk yok, adalet yok, baro yok, sonumuz hayrola" dedi.