'Asker cenazesiyle selfie çekilen Erdoğan' kapağıyla çıkan dergiye operasyon

Nokta dergisine gece yarısı polis baskın düzenledi. Daha önce "Bilaller ölmesin" kapağıyla yayınlanan Nokta'nın 18'inci sayısının kapağında bir asker cenazesinin önünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘selfie’ çektiği bir görsel kullanılmıştı.

Nokta dergisi, gece yarısı polisin Kağıthane’deki ofislerine baskın düzenlediğini duyurdu.

Twitter hesabından baskını duyuran dergi, “Ve polis NOKTA’nın ofisinde! 2007’de askeri vesayetin emriyle baskın yapılan NOKTA’ya bugün sivil vesayetin emriyle gece baskını yapılıyor” açıklamasının yaptı.

Derginin 18’inci sayısının kapağında, bir asker cenazesinin önünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘selfie’ çektiği bir görsel kullanılmıştı. Nokta dergisi, bu görselle, eski Britanya başbakanı Tony Blair’i patlayan bombaların önünde selfie çekerken resmeden Guardian’dan esinlenmişti.

Nokta, derginin toplatılacağını belirterek, “Polislerin konuşmalarına bakılırsa dergi toplatılacak ve dağıtımı engellenecek!” yorumunu paylaştı.

Derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven de derginin toplatılarak yasaklanacağını Avukat Okay Çarıkçı’nın duyurusuyla onayladı.