Asi Keçi ekibinden Kuğulu Park duvarı açıklaması

Ankara Sanat İnisiyatifi - Asi Keçi ekibi, griye boyanan Kuğulu Park duvarının barış dilekleri ile yeniden yazılanacağını ve yeniden renkleneceğini duyurdu.

Ankara’da Haziran Direnişinin simgesi haline gelen Kuğulu Park duvarının griye boyanmasıyla ilgili Ankara Sanat İnisiyatifi – Asi Keçi ekibinden bir açıklama geldi.

Asi Keçi ekibinden Aydın Bodur imzasıyla soL’a iletilen açıklamada, soL’un duvarın griye boyanmasıyla ilgili haberinin sol camiayı yanıltıcı nitelikte olduğu ve kendilerini üzdüğü belirtilerek duvarla ilgili şu açıklamaya yer verildi:

Kuğulu Parktaki duvarın düz griye boyanmasının AVARELER, Çankaya Belediyesi ya da ASİ KEÇİ ekibiyle bir ilgisi yoktur. Mayıs ayında duvar, kendileri de Gezi Direnişinde yer almış, sol kesim ve Ankaralılar tarafından sokakta yaptıkları birçok duvar resmi ve işinin  takdir gördüğü Avareler ekibi aracılığıyla Asi Keçi Sanat Etkinlikleri kapsamında barış ve iletişim teması ile duvara dev bir resim işlenmiştir. Bu resim, bir grup Ankaralı tarafından beğenilmemiş ve beğenmeme gerekçeleri Ankara Sanat İnisiyatifi içinde de tartışılmış ve değerlendirilmiştir. ASİ KEÇİ itirazları olan Ankaralıların beğenmeme gerekçelerine tüm iletişim kanallarında yer vermiştir. Duvar daha sonra iki kez daha boyanmış ve her boyamaya da, itiraz eden Ankaralılarla birlikte ASİ KEÇİ ekibi içinden de katılanlar olmuştur.

Bu duvar, Haziran Direnişi ile birlikte artık herkesin derdini anlattığı bir duvar olmuştur. O duvar, silinmesinin ardından Suruç’ta öldürülen sosyalist gençler için boyanmıştı. Yazılanlar, şimdi yine silinmiş; ancak, yarın barış dileklerimizle yeniden yazılanacak, yeniden renklenecektir.